Klarna Yeni Abonelik Servisini Başlattı
Klarna, kullanıcılara premium avantajlar ve özel tekliflere erişim sunan bir abonelik aracı olan Klarna Plus’ı piyasaya sürdü.
Abonelik ekonomisi, 1997’de Netflix’in kurulmasıyla ivme kazanmaya başladı. Bu hafta, ‘şimdi al sonra öde’ (BNPL) oyuncusu Klarna’nın da bu trende atladığı haberiyle, abonelik trendinin yakın zamanda sona ermeyeceği açık.
Fintech şirketi Klarna Plus’ı, ABD kullanıcıları için şirketin abonelik servisini duyurdu. Aylık 7.99 dolar karşılığında, kullanıcılar Klarna alışverişçilerine çeşitli tekliflere ve anlaşmalara erişim sağlayan premium avantajlar alıyor. Klarna Pazarlama Şefi David Sandstrom, “Bugün, ilk premium abonelik servisimiz Klarna Plus’ın tanıtımıyla Klarna için heyecan verici bir kilometre taşına ulaştık,” dedi. “Araştırmamız, sadık Klarna kullanıcılarının abonelik modeli aracılığıyla gelişmiş bir alışveriş deneyimi aradığını gösteriyor. Klarna Plus bu talebi karşılıyor, 37 milyon sadık ABD tüketicisiyle etkileşimimizi derinleştirmemize izin veriyor, aynı zamanda ödeme ve alışveriş çözümleri portföyümüzü daha da çeşitlendiriyor.”
7.99 dolar karşılığında kullanıcılar ne alıyor?
- Ödül puanları Kullanıcılar, Klarna Ödül Kulübü’ndeki alışverişlerde her 1 dolar için iki ödül puanı biriktirir. Bu, ödül kulübü üyelerinin geleneksel olarak her 1 dolar harcama için aldığı 1 puandan iki kat fazladır.
- Servis ücretlerinin iptali Klarna’nın ağı dışındaki perakendecilerde kullanıcıların karşılaştığı servis ücretleri, Klarna Tek Kullanımlık Kartı ile ödeme yaptıklarında iptal edilir.
- Özel anlaşmalar Kullanıcılar, Nike, COACH, Macy’s, Instacart ve GOAT dahil perakendecilerde özel indirimlere erişim kazanır.
- Kayıt teklifi Kullanıcılar, ilk Klarna Plus alışverişlerinden 8 dolar indirim alır.
Tüm abonelikler gibi, bu da kullanıcı servisi gerçekten kullanıyorsa etiket fiyatına değer.
Teşviklerin ayrıntılı açıklaması aşağıda:
- Ödül puanları Ödül puanları 0,02 dolar değerinde ve yalnızca sınırlı sayıda markada, Starbucks, Sephora, Foot Locker ve Uber dahil, hediye kartları ile takas edilebilir. Klarna Plus altında her dolar için ekstra bir puan almak, aylık 7.99 dolarlık ücreti karşılamak için her ay yaklaşık 400 dolar harcama yapılmasını gerektiriyor.
- Servis ücretinin iptali Servis ücretinin iptali söz konusu olduğunda, Klarna kullanıcıları, Klarna’nın perakendeci ağı dışındaki alışverişlerde 1 ila 2 dolarlık bir işlem ücretiyle karşı karşıya kalır. Bu, kullanıcıların aylık ücretin maliyetini karşılamak için bu dış perakendecilerde ayda dört ila yedi kez işlem yapmaları gerektiği anlamına gelir.
- Özel anlaşmalar Özel anlaşmaların değerini dolar olarak belirlemek zor, çünkü insanların Nike ve COACH gibi yüksek profilli markalarla değişen ilişkileri var. Bununla birlikte, bu fayda kullanıcıları çekmede en etkili olabilir. Sadakat programı üyeleri, ayda maksimum 30 dolarlık fayda için seçilen beş mağazada 6 dolar değerinde aylık anlaşmalar alır.
- Kayıt teklifi Marka odaklı olmayan kullanıcılar için, daha tutumlu alışveriş yapanlar Klarna’nın 8 dolarlık kuponuyla çekilebilir. Bu, esasen onlara ilk ayı ücretsiz deneme imkanı sunuyor.
Klarna, Amazon’un alışveriş pazar yerine rakip olacak şekilde alışveriş pazar yerini genişletti. Şirket, sağlık, giyim, oyuncak, güzellik, fotoğrafçılık ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli kategorilerde ürünler listeyen yarım milyondan fazla perakende ortağıyla çalışıyor. Klarna, her gün platformunu kullanarak iki milyon işlem yapan 150 milyon alışverişçiye sahip– bunların 40 milyonu ABD merkezli. Klarna, 2005 yılında kuruldu ve kendisini sadece bir BNPL şirketi olmaktan çıkarıp, dünya çapında 500.000’den fazla perakendeciden mal sunan bir alışveriş ekosistemine dönüştürdü. Geçen yıl, İsveç merkezli şirket, Adyen ile ortaklığını genişleterek, son kullanıcıları için kart ödemelerini desteklemek üzere Adyen’in alım yeteneklerinden yararlanacağını duyurdu.