Lonca Girişimcilik Merkezi’nin Dokuzuncu Dönem Programı Tamamlandı
Lonca Girişimcilik Merkezi, 9. dönem programını başarıyla tamamlayan 8 girişimciyi mezun etti.
Kuveyt Türk’ün girişimcilik ekosistemine katkıda bulunan önemli bir aktör olan Lonca Girişimcilik Merkezi, destek verdiği startup sayısını 90’ın üzerine çıkarmayı başardı. Bu sayede, yüzlerce başvuru arasından seçilmiş girişimciler, iş fikirlerini ticarileştirmek için gerekli desteği ve mentorluğu almış oldular. Lonca’nın 25 Nisan 2024 Perşembe günü gerçekleştirdiği demoday etkinliği, bu başarılı girişimcilerin yatırımcılarla buluştuğu ve iş fikirlerini sergilediği bir platform oldu.
Lonca Girişimcilik Merkezi’nin Dokuzuncu Dönem Programı Tamamlandı
Dr. Okan Acar’ın, demoday etkinliğinde yaptığı açıklamaya göre, Lonca’dan mezun olan 25 girişim, toplamda 5 milyon doları aşan bir yatırım elde etti. Lonca, yeni döneminde girişimcilere sunacağı hibe miktarını 300 bin TL’ye çıkararak desteklerini genişletmeyi ve böylelikle girişimcilere daha fazla yatırım fırsatı sunmayı hedefliyor.
Program, girişimcilerin hem ulusal hem de uluslararası pazarda rekabet edebilirliğini artırma amacı güdüyor. Ayrıca, girişimcilerin geniş bir mentor ağından, danışmanlık hizmetlerinden ve pazarlama desteklerinden faydalanmalarını sağlıyor. 9. dönemde, girişimcilere her biri için 125 bin TL’ye kadar nakit hibe desteği sunuldu ve bu, onların büyüme ve gelişme süreçlerine ciddi bir katkı sağladı.
Bu inovatif girişimler, aynı zamanda, Kuveyt Türk Portföy’ün yönettiği Lonca Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’na başvuruda öncelik hakkı kazandılar, bu da onların yatırım çekme şanslarını artırarak ticari faaliyetlerini daha da ileriye taşımalarına olanak tanıdı. Lonca Girişimcilik Merkezi, teknolojik yenilikleri ve sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmeye devam ederek, Türkiye’de startup ekosisteminin güçlenmesine büyük katkı sağlıyor.
Lonca Girişimcilik Merkezi’nin 9. dönem kuluçka programını başarıyla tamamlayan 8 startup ve faaliyet alanları:
Fenxify: İhracat yapan veya ihracata başlamak isteyen KOBİ’lere operasyonel ve finansal analiz sağlayan ve yapay zekâ destekli SaaS platformuyla firma için özel tedarik zinciri model önerileri sunarak sürdürülebilir ticaret yapmayı kolaylaştıran bir girişimdir.
Preptest: Sınavlara hazırlanan öğrencilere yapay zekâ desteğiyle kişiselleştirilmiş çalışma planları, deneme sınavları ve akıllı asistan hizmetleri sunan bir sınav hazırlık platformudur. TOLC, Bocconi, TIL, IMAT ve SAT gibi uluslararası sınavlara odaklanan bir edutech girişimidir.
Jobtogo: Freelancer’lara iş imkânı ve dijital iş yönetimi araçları sunan bir platformdur. Şirketlere de freelancer bulma, işgücü yönetimi, sözleşme ve fatura gibi çözümler sağlayarak, modern iş teknolojileri ve insan kaynakları ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunar.
Econtech: Karşı taraf risklerini minimum maliyet ve çaba ile değerlendirmek için kapsamlı bir üçüncü taraf skorlama ve analiz yazılımı geliştiren bir girişimdir. Bu yazılım, kullanıcıların ticari riskleri daha iyi yönetmelerine yardımcı olur.
GGlease: Makine ve teçhizat yatırımı yapmak isteyen işletmeleri, makine satıcılarını ve finansal kiralama tekliflerini bir araya getiren B2B pazaryeri platformudur. İşletmelere uygun maliyetli finansal kiralama çözümleri sağlar.
Visight: Yapay zekâ tabanlı ve KVKK uyumlu biyometrik kimlik doğrulama sistemi sunarak kimlik doğrulama işlemlerini otomatik ve güvenilir hale getiren bir girişimdir.
Linqiapp: Oyunlaştırılmış görevlerle sosyalleşerek İngilizce becerilerini geliştiren ve 7/24 konuşma pratiği ile dil öğrenmeyi teşvik eden bir mobil uygulamadır. Uygulama, kullanıcıların belirlediği hedeflerle dil becerilerini geliştirir.
Tech2Bio: Arıcılıkta ciddi kayıplara neden olan arı hastalıklarını ve zararlıları erken tespit etmek için teknoloji çözümleri sunan ve arıcılık operasyonlarının optimizasyonunu hedefleyen bir girişimdir.