CoinTR, Cropto Buğday Token’ını ile İşlem Başlatıyor
CoinTR, CoinTR PRO’da Türkiye’nin İlk Tarım Emtia Token’ı Cropto Buğday Token’ını ile İşlem Başlatıyor.
CoinTR, Türkiye için blok zinciri tabanlı, küresel odaklı, güvenli ve verimli bir dijital finansal altyapı oluşturma hedefi doğrultusunda Cropto ile iş birliği yaparak, CoinTR PRO’da Türkiye’nin ilk tarım emtia token’ı olan Cropto Buğday Token’ını (CROW) listeledi. CoinTR ve Cropto arasındaki iş birliğinin ilk aşamasında Cropto Buğday Token (CROW) işleme açıldı ve bu listeleminin ardından Cropto Arpa Token (CROB), Cropto Mısır Token (CROC), Cropto Fındık Token (CROF) olmak üzere üç tarım emtia token da birer hafta arayla listelenecek.
Dijital Geleceğin Merkezi olma mottosuyla 2024 yılında projelerini yatırımcıları ile buluşturan CoinTR, bu kapsamda Türkiye’nin ilk tarım emtia tokeni CROW’u (Cropto Buğday Token) CoinTR PRO’da listeledi. Türkiye’de bir ilk olan bu listelemede, CoinTR, tarımsal ürünlere dayalı kripto varlık hizmeti, blokzincir teknolojisi ve tarım sektörünü bir araya getiren Cropto’yu yatırımcılarına sunuyor.
Cropto iş birliği ve CROW’u (Cropto Buğday Token)’in listelenmesi ile ilgili açıklamada bulunan CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu: “CoinTR olarak vizyonumuz doğrultusunda sadece listelemeler yapmıyoruz, yaptığımız iş birlikleri ile Türkiye’de ilklere imza atıyoruz. Bu kapsamda Türkiye’nin ilk tarım emtia token’ı olan Cropto Buğday Token’ını (CROW) CoinTR PRO’da yatırımcımıza sunduk. Cropto token’lar, Varlığa Dayalı Token (asset-backed token) özelliğiyle fiziksel dünyada karşılığı olan token olması açısından bizi çok heyecanlandırıyor. Önümüzdeki haftalarda da yine Cropto Arpa Token (CROB), Cropto Mısır Token (CROC), Cropto Fındık Token (CROF) gibi üç tarım emtia tokenlerini listeleyeceğiz. Yatırımcılarımızın da bizim kadar heyecanlanacağını öngörüyoruz. Önümüzdeki dönemde yapacağımız iş birlikleri ve stratejik ortaklıklarla farklı alanlarındaki ürünlerin – tokenlerin listelenmesini yapacağız. Dijital Geleceğin Merkezi olma yolunda attığımız sağlam adımları CoinTR ve CoinTR PRO’da yapacağımız listelemelerle destekleyip, yatırımcılarımıza sunduğumuz ürünleri çeşitlendirdiğimiz gibi, bu alanda AR-GE yapan, ürün geliştiren şirketleri de destekleyeceğiz.” sözlerine yer verdi.
Cropto adına açıklamada bulunan Cropto CEO’su Demir Aksoy: “Cropto olarak, blokzincir teknolojisini kripto para piyasası kullanıcılarıyla aramızda bir köprü olarak görüyoruz. Bu anlamda, tarım ve blokzincir teknolojisini bir araya getirerek, insanlık tarihiyle eş değer tarımsal ürünleri, Cropto ile bugünün ve geleceğin yatırımına dönüştürme hedefiyle yola çıktık. Cropto token’ları, Varlığa Dayalı Token (asset-backed token) özelliğiyle fiziksel dünyada karşılığı olan token’lardır. Cropto markamızın çatısı altındaki tüm tarım ürünleri token’larımızı(Cropto Buğday, Arpa, Mısır ve Fındık Token’ları başta olmak üzere) ülkemiz, bölge ve dünya tarım sektörü ve ekonomisine kazandırmak ve bu konuda Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir bölgede ilk olmak bizler adına gurur vericidir. Bu yolculukta global arenada ve ülkemizde kripto para alım satımına aracılık etme konusunda önemli bir yere sahip olan CoinTR ile yan yana yürümek bizi çok heyecanlandırıyor. Bu yolculuğumuza CoinTR ile işbirliklerimizi geliştirerek tüm hızımızla devam edeceğiz.” sözleri ile ifade etti.
Cropto CROW (Cropto Buğday Token)Nedir?
Cropto, buğday, arpa, mısır, fındık gibi temel tarımsal ürünleri temsil eden çeşitli tokenlar aracılığıyla yatırımcılara dijital varlık üzerinden tarım ürünlerine yatırım yapma fırsatı sunan bir projedir. CROW da tarım emtiası olan buğdayı tokenize etmeyi amaçlayan bir tür tokendir. Buğdayın tokenize edilme süreci, depolara gelen ve bağımsız laboratuvarlar tarafından test edilen buğdayın depo belgesi oluşturulmasıyla başlar. Bu belge, Cropto tarafından AgriFintech adına satın alınır. Ardından, ERC-20 CROW, depo rezerv belgesiyle eşleştirilerek ihraç edilir. Bu süreçte, depo rezerv belgesindeki bilgiler şeffaf bir şekilde blok zincire kaydedilir ve ihraç edilen token’lar borsalarda işlem görmeye hazır hale gelir. Cropto, Depo Rezerv Belgesi’ni sistemden çıkartmak için ürettiği emtia token sayısı kadar itfa etmek zorundadır. Bu noktadan sonra, Cropto bu belgeyi sistemden çıkartarak buğdayı satabilir.