BtcTurk Kripto’da iki yeni kriptopara listelendi
BtcTurk Kripto’da, Radicle (RAD) ve Arpa (ARPA) kriptopara birimleri listelendi.
BtcTurk’ün 10. yılında sunduğu yenilikler çerçevesinde BtcTurk Pro, artık BtcTurk Kripto olarak yoluna devam ediyor. Yeni kriptopara birimleriyle ürün yelpazesini büyüten BtcTurk Kripto’da, Radicle (RAD) ve Arpa (ARPA) kriptopara birimleri listelendi.
Geliştiricilerin ağ içerisindeki iş birlikteliklerine aracılık eden bir protokol olan Radicle, 2017 yılında kurulan Monadic şirketi tarafından geliştirilmiştir. Radicle’ın yerel jetonu RAD’dır ve açık kaynaklı bir platformdur. Merkeziyetsiz olmasıyla GitHub gibi platformlara alternatif olmaya çalışan Radicle’da, kullanıcılar birlikte çalışabildikleri gibi bir başkasının sahip olduğu projeyi de finanse edebilmektedir.
Kullanıcılarına NFT desteği veriyor
Radicle, kullanıcılarına NFT desteği de sunmaktadır. Radicle ağında yer alan kullanıcılar NFT oluşturma ve yönetme işlemlerini gerçekleştirebilmektedir. RAD, ERC-20 tabanlı bir jetondur. ERC-20 tabanlı Ethereum varlıklarını destekleyen masaüstü, mobil ve donanım cüzdanları ile kullanıcılar RAD bakiyelerini yönetebilir. RAD, Radicle ağının yönetişiminde ve sahiplik ispatı için de kullanılabilmektedir.
Veri gizliliğini koruyan bir hesaplama ağı olarak kullanılıyor
Yerel jetonu ARPA olan Arpa, veri gizliliğini koruyan bir hesaplama ağıdır. Katman 2 ölçeklendirme çözümü olmakla birlikte, bu ağ ile veri kiralamak mümkündür. Yazılım geliştiricileri, Arpa ağı üzerinde merkeziyetsiz uygulamalar oluşturabilmektedir. ARPA jetonu sahipleri, Arpa ağının yönetişiminde oy hakkına sahip olmaktadır ve ARPA’nın toplam arzı 2.000.000.000 adet ile sınırlandırılmıştır.
Radicle ve Arpa nedir, nasıl çalışır, nasıl alınır sorularının yanıtlarına bu bağlantılardan ulaşılabilir:
https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/radicle-rad-nedir-nasil-calisir/
https://www.btcturk.com/bilgi-platformu/arpa-arpa-nedir-nasil-calisir/
BtcTurk Kripto’da listelenen 85 kriptopara birimi
Bitcoin’in (BTC) yanı sıra BtcTurk Kripto’da yer alan kriptopara birimleri: Tether (USDT), Ethereum (ETH), Synthetix (SNX), Enjin (ENJ), Cosmos (ATOM), Polygon (MATIC), XRP (XRP), Ankr (ANKR), Cardano (ADA), Eos (EOS), Dogecoin (DOGE), Compound (COMP), Decentraland (MANA), Stellar (XLM), Neo (NEO), TRON (TRX), Tezos (XTZ), Polkadot (DOT), Avalanche (AVAX), Chiliz (CHZ), The Graph (GRT), OMG Network (OMG), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI), Litecoin (LTC), Maker (MKR), Dash (DASH), Basic Attention Token (BAT), Filecoin (FIL), USD Coin (USDC), Solana (SOL), Stacks (STX), Axie Infinity (AXS), Shiba Inu (SHIB), Loopring (LRC), Fantom (FTM), Universal Market Access (UMA), Storj (STORJ), Polymath (POLY), Fetch.ai (FET), The Sandbox’ı (SAND), Amp (AMP), Audius (AUDIO), Spell Token (SPELL), Terra (LUNA), ApeCoin (APE), Bancor (BNT), Curve DAO (CRV), Quant (QNT), Golem (GLM) ve SKALE Network (SKL), Algorand (ALGO), PAX Gold, Ethereum Name Service (ENS) ve Immutable X (IMX), Render Token (RNDR), PlayDapp (PLA), Livepeer (LPT), Ethereum iExec RLC (RLC), Civic (CVC), Ethereum Classic (ETC), Holo (HOT), Aptos (APT), Flow (FLOW), Cartesi (CTSI), Chain (XCN), Mask Network (MASK), API3 (API3), Band Protocol (BAND), Flare (FLR), Threshold (T), Arbitrum (ARB), Ocean Protocol (OCEAN), SingularityNET (AGIX), Blur (BLUR), Injective (INJ), Aragon (ANT), Origin (OGN), Radicle (RAD) ve Arpa (ARPA)